Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

"Engedékeny" igazgató

2007.10.21. 20:49 :: Lesley

Gallier Troep rögtön két történetetet küldött, sajnos az iskolát nem nevezte meg. Sebaj, talán majd a hozzászólásban.
Az első történet a képzések gyakori változtatásával kapcsolatos.
 

Mikor kezdtem a főiskolán, az intézetben akkor vezették be a kreditrendszert. A felsőbb évfolyamok fújoltak is rendesen, mert ők még kibukhattak egy-egy sikertelen vizsga után, míg mi csúsztathattunk akár évekig is egy-egy tárgyat. Komolyan vettük a tanulást így is, de tény, hogy nem lebegett felettünk az a szigorúság, hogy már pedig ezen a vizsgán át kell menni. Aztán jött egy másik rendszer, aztán ismét másik, és megtapasztaltuk, hogy a változások nem mindig jók.

 

Államvizsga tantárgyból a tanár kiírta a vizsgaidőpontokat. Kemény tantárgy, négy kérdés, a válasz rá négy esszé, az majdnem szóról szóra, hatalmas bukási arány. Ez utóbbit hoztuk is rendesen, talán ketten mentek át az utolsó vizsgán. Nem baj, majd jövőre felveszem vizsgatárgyként. Beiratkozásnál meg is tettem, viszont ahhoz, hogy a főiskolát emberi időben fejezhessem  be, szükség volt egy engedélyre, miszerint párhuzamosan tanulhatom az adott tárgyat, valamint a ráépülőt is. Eszembe sem jutott volna a lehetőség, amíg nem találkoztam emberekkel, akik megtették. Kértem én is, de én nem kaptam engedélyt.

 

Az iskola, valamint az intézeti igazgató joga eldönteni, ki élhet a lehetőséggel és ki nem, ezzel egyet értek - a 95%-os bukási arányú vizsgával viszont kevésbé.

 

Ha mégis megkaptam volna az engedélyt, két félévnyi szakirány, valamint három tárgyam lett volna hátra.

 

Így, hogy nem hagyták, öt félévet kellett volna végigvinnem, hogy diplomát kapjak.

 

Ám mivel azóta is változott a rendszer, már a szigorlataim sem érnek semmit, és - passzív hallgatóként - lassan nyomon sem tudom követni, hogy állok. Talán célszerűbb lenne újra felvételizni, és elölről kezdeni az egészet, ám akkor miért végeztem el hat félévet? Unalomból?

 

Valahogy elment a kedvem az egésztől.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika tanulás tanár fősuli

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr92203195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása