Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

Protokoll, tisztelet

2007.11.08. 09:01 :: Lesley

A következő pár sorban a felsőoktatásban, azon belül felnőttoktatásban három igen fontos fogalomról szeretnék írni, amely azt hiszem mindannyiunk életét legalább egyszer megkeserített, de nem feltétlenül azért, mert mi nem voltunk tisztában azok jelentésével. Egy apró, bár nagyon bosszantó történeten keresztül fejteném ki a határidő, a kötelesség és a tisztelet általam tapasztalt rosszul vagy inkább egyoldalúan kezelt jelentéséről.
 
2006 októberében az órarendemben szerepelt egy protokoll című tantárgy. Egy férfi óraadónak kellett volna megjelennie, azonban a Tanár Úr nem tudott ennek a kötelességének eleget tenni és megkérte a gyakorlati terepkoordinátorunkat, hogy közölje velünk mennyire sajnálja a dolgot, de közbe jött valami. Ez eddig nem is lett volna meglepő hiszen nem az első  eset. A hölgy nagy vonalakban elmondta a Tanár Úr által kiadott feladatot, bár pontosabb instrukciókkal nem tudott szolgálni, hiszen nem az ő tantárgya. Eljött a vizsgaidőszak, én elkészítettem a feladatot, majd elküldtem a megadott e-mail címre.
   
Vége a félévnek, de jegy nem került be az indexekbe. Vége lett a tavaszi félévnek is de jegyek úgyszintén sehol. Vége a nyárnak és a helyzet változatlan. Érdeklődésünkre mindig valami aktuális kifogás érkezett, például nem tudja használni a Neptunt a tanár úr, stb.
 
2007 őszi félév is kezdetét vette és próbáltunk érdeklődni a kedves és segítőkész hölgynél, hogy ugyan mit lehet tudni a tantárgy lezárásáról. Közölte, hogy megpróbálja elérni az óraadót és mindent megtesz a dolog érdekében. A jegyek nagyjából be is kerültek, de az én indexem idevágó rovata még mindig üres volt. A terepkoordinátortól kaptunk egy üzenetet, miszerint ha valakinek nincs osztályzata, az a hallgató vagy nem küldött feladatot tehát nem teljesítette a kötelességét, vagy nem tartotta a Határidőt, hiszen a tantárgy zárásának annak betartása is feltétele volt, vegyük fel újra a tárgyat.
 
Mindezt majd 1 ÉV múlva. HIHETETLEN. Azért szívesen megkérdeztem volna, hogy szerinte mi is volt a pontos határidő, hiszen nem ő vázolta a feladatot sem. Itt jegyezném meg, hogy végzősök vagyunk, levelező tagozaton, mind felnőtt emberek, ami azt jelenti, hogy ebben az évben nagyon nincs idő 2 szakdolgozat, ezer más feladat és rengeteg tételsor mellett ilyenekkel szórakozni, arról nem is beszélve, hogy amikor a tanár úr ezt írta a tantárgy felvételi időszak már lejárt.
 
Tehát előfordulhat, hogy egy ilyen nevetséges „ hiba” miatt csúszhat félévet a diplomám. Felháborítónak találom, hogy egy óraadónak, aki már nem is tanít az említett főiskolán, van bátorsága ilyen mondatokkal dobálóznia. Tudja egyáltalán miről beszél? Milyen határidő? Ezek után teljesen normális hangnemben írtam egy e-mailt, melyben közöltem hogy én beadtam a feladatot, de a biztonság kedvéért csatolom újra és küldöm a múlt évben küldött visszajelzést is, amely igazolja, hogy olvasta a kidolgozott feladatot. Válasz nem jött napokig. Azt hiszem nem kell ecsetelnem mennyire bosszantott és felháborított az, hogy ennyire egyoldalúan kezelnek dolgokat és hogy egyáltalán ilyen előfordulhat. Majd egy hét elteltével újabb e-mailt küldtem picit kiélezettebb hangvételben, melynek lényege az volt, hogy tiszteljen meg legalább egy válasszal és gondolja át mi múlhat ezen. Természetesen másnap megjött a válasz, hogy tiszteljem meg (vajon érti amit mond???) azzal, hogy érdeklődöm és  ezek után elégségessel zárta a félévemet . Ehhez nem fűznék kommentárt, hiszen nem tudhatom, hogy sikerült a dolgozatom, mert az elméleti oktatást nem kaptam meg hozzá. DE..
 
Azt az abszurd, minősíthetetlen és gusztustalan hozzáállást, amit ez az óraadó tanúsított nyugodtan véleményezhetem. Aki így végzi a munkáját, nem is értem miért megy el tanárnak. Nem jön be órát tartani, tehát elmulasztotta a kötelességét, nem ad jegyet adott félévben , tehát nem tartotta határidőt, nem válaszol, tehát semmi tisztelet nincs benne egy hallgatóval szemben, de neki van mersze a jogtalanul felvett fizetése után és a számtalan kifogás és hazugság után mindhárom szóval érvelni. Azt hiszem egy oktató részéről a minimum az lenne , ha ennek a három fogalomnak a jelentésével tisztában lenne és nemcsak elvárna, hanem teljesítene is.
 
Végszóként nem akarok általánosítani, de ahol felnőtt emberek a maguk napi gondjaik mellett képesek beülni az iskolapadba, ott nem szabadna ezeknek a fatális hibáknak előfordulnia. Sajnos egyre inkább ez az elfogadott, nem tesznek ellene semmit, a tanárok sérthetetlenek, semmiféle szankció nem alkalmazható velük szemben és nem látják be , hogy itt már nem felnőtt a „kisiskolást” bünteti, hanem felnőtt a felnőttel egyenrangú és ehhez megfelelően járjon el.
 
Üdv: Á.
Ehhez nem is tudok mit hozzáfűzni...

4 komment

Címkék: oktatás kritika minőség tanár

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr71222055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konen 2007.11.08. 17:19:55

Be kell menni egy Uzival hozzá,rögtön lesz rend! Addig le se sz*rnak! Általános ez,mindenhol ez megy.

kismandala 2007.11.14. 00:18:21

ez egy ősi román tanár.. le kell tépni az ajtaját, és szétverni a fejét egy batz papuccsal..

sansfrontiere 2007.11.14. 21:34:32

Ne légy kicsinyes Kismandala, Scollal verd! :-))

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2007.12.30. 17:54:48

Hihetetlen, hogy nekem kell elnézést kérni, mivel más baszott dolgozni. Persze a lóvéját megkapta. Azért szeretnék látni egy nevet is a történethez.
süti beállítások módosítása