Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

Pécsen gondok vannak

2007.11.13. 16:52 :: DorKo

Pécsen mindig akad valami, amivel bekerül a hírekbe, az embereket foglalkoztatja - lehet, hogy direkt csinálják? Elindult a verseny, az a felsőoktatási intézmény kap több támogatást, ahová sokan jelentkeznek, és ehhez hírét kell kelteni az intézménynek. Na de ilyen módon?

Itt volt a tegnapi Homár cikk, ma meg itt a bejelentés, hogy nem megfelelően kaptak pénzt a nebulók:

Hibásan utaltak ösztöndíjat a PTE több száz hallgatójának

 

Hibásan utaltak ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetem mintegy 260 hallgatójának a közelmúltban, az intézmény vezetése vizsgálatot indított az ügyben - közölte a PTE sajtószóvivője az MTI-vel kedden. A probléma elsősorban a bölcsészettudományi kar hallgatóit érinti, akik közül sokan a megállapítottnál több vagy kevesebb pénzt kaptak az októberi bérszámfejtést követően - mondta el Győrffy Zoltán. Hozzátette: néhányan azonnal jelezték, hogy a szokásosnál magasabb ösztöndíj van a számlájukon, ők rövid időn belül visszautalták a többletet, de vannak, akiknek a napokban akár több tízezer forintot kell visszafizetniük.

A sajtószóvivő kitért rá, hogy az érintetteket a kar dékánjának aláírásával ellátott, de az egyetem vezetésével nem egyeztetett tartalmú levelekben szólították fel a tartozás rendezésére.

Miután a hallgatói önkormányzat kifogásolta e küldemények hangnemét, a PTE vezetése elhibázottnak nevezte a dékáni levelet, és sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

Győrffy Zoltán közölte: vizsgálat indult a rossz utalások okainak kiderítésére, így egyelőre nem tudni, hogy a számítógépes rendszer hibásodott meg, vagy emberi mulasztás történt.

MTI

A pécsi diákokkak régebben is volt gond, nem csak a Homár féle megjelenés (érdemes elolvasni a kommenteket), de a tanulással kapcsolatban is érdekes a hozzáállásuk. Na, amikor ilyeneket olvasok, akkor merül fel bennem kérdésként, kell-e mindenkinek feltétlenül diploma.

De az intézmény is megéri a pénzét.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika pécs egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr53227914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása