Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

Zh írás

2007.11.23. 11:50 :: DorKo

Ezek a zárthelyi dolgozatok mindig érdekesek/viccesek/felháborítóak. A kívánt rész aláhúzandó, sztori alant.

Egy ZH-t kellett írnom, marketingból a reklám része lett volna, illetve volt is, csak nem egyszerűen. Levelező hallgatóként nem szívesen időzöm többet a suliban, mint amennyit kell, a járatszámok ritkításáról gondolom mindenki hallott - óránként indul egy busz, és ez nem az ország másik fele, csak Esztergom, ami ötven kilóméterre van a fővárostól.

Szóval, előre bejelentett ZH, készül az ember, meg el is megy órára, ha már készült, megírja, kész, egy tantárgy letudva, a maradékra tud jobban koncentrálni, tiszta haszon. Időpont 14:40, még süt a nap a Bazilika felől szépen be a terembe, tanegység megérkezik 13:20 - kor, beköszön, sziasztok,itt vagyok, ha bármi kérdés lenne, fent leszek az irodában. Ok, köszi. Mindenki lázasan próbálja az utolsó pillanatig memorizálni a pontos szakkifejezéseket, puskát vág, miegymás.

Úgy döntünk páran, beiratjuk az indexbe a kimaradt jegyeket, felkerekedünk, és az irodája elé járulunk, ám ott kopogás után zárt ajtót találunk. Másik helyén sincs, felhívjuk. Nem csörög bent, de nem is veszi fel. Hát, akkor vissza, memorizálni.

Kisvártatva visszahív, mondom neki, jegyeket kellene beírni, merthogy a 16:10 - kor induló buszon már szeretnénk hazafelé haladni. Hát, most nem megy, de majd a ZH alatt/után beirogat. Rendben.

14:50 - re beérkezik (közben kiderült, kiment a városba ebédelni), és azzal kezdi, hogy dolga van. Most éppen nem ér rá, és baromira fontos dolgot kell elintéznie, mindjárt jönnek érte, és majd visszaérve írjuk meg, addig nézzük át a következő részeket, és felsorolja ismét a témaköröket. De ez nem lesz így jó, hát írjuk meg, kezdjük el, haladjunk, messze még az otthon, és holnap is nap van, munka, egyebek - kérleljük. De azt úgy nem lehet. És nem hagyhat csak úgy magunkra, meg különben is a rektor szállásfoglalását intézi.

Mivan?? Azért szívjon 60 ember, mert a tanár óra helyett a rektor szarjait intézi?? És igen, kisvártatva lelépett, minket otthagyva, hogy 15-20 perc, és írjuk. Na, az még belefér talán, ha nem kérdez sokat.

Eltelt a 15, majd a 20 perc is, majd megint, és 16:50 - kor bejön egy helyettesítő tanárral együtt, felír a táblára négy végtelenül egyszerű kérdést, kijelenti, nem szeretne egy oldalnál hosszabb dolgozatot, és kimegy. Kábé 10 perc alatt végzett mindenki, mire negyedóra múlva visszaért a tanár, már a fél évfolyam kifele ment, hiszen vége volt.

És sokkal korábban is vége lehetett volna, ha nem  felfele nyal, leszarva 60 embert, akik így még egy órácskát tölthettek a suliban, várva a buszra.

De komolyan, nem értem én ezt! Mintha nem is venne emberszámba, levelezőn nem kisdiákok vannak, hanem felnőtt emberek, családosok. Miért viselkednek így a tanárok?

Meredith

6 komment

Címkék: kritika tanár zh vjrktf

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr44238958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klo 2007.11.23. 12:30:31

Mármint marketingből?

sansfrontiere 2007.11.23. 18:26:11

Nem tudom, meddig bírnám egy ilyen suliban. A mienk (SZOLF) elég jól működik. Ez nemhogy felháborító, de még értelmét sem látom. Oké, hogy felnőttek vagyunk, és a levelező ill. távoktatás tagozattal vállaltuk azt, h (főleg) önállóan tanulunk, de engem személy szerint hajtani kell. Soha nem volt még ilyen vizsgám. És azt vallom, inkább legyen szigor, húzzanak meg, másodszorra legalább tényleg megtanulom. Máskülönben mi értelme ott ülni???? Utazni? Fizetni? stb....

Meredith 2007.11.26. 13:38:26

Sansfrontiere - itt nem volt arról szó, hogy nem tanultunk, nem készültünk, csak a számonkérés milyensége, és az, hogy fontosabb volt a tanárnak a rektor szarja mint 60 ember ideje; ez felháborító, szerintem.

Ezt az iskolát (VJRKTF) senkinek nem ajánlom, mert ami itt megy, az . . . nem is találok szavakat. Van 'élményem' bőven, mesélek még, ha ráérek..

Mon 2007.11.26. 18:03:10

Hali!
A hétvégi egomi "kirándulás" számomra is élmény. Nem szeretném a magyar közlekedést minősíteni, elég annyi, hogy reggel 5-kor már buszon ültem, és 11-re meg is érkeztem a suliba. siettünk, mert hát óra van. na persze, épp beértem a lyukasokra. a jegybeíratásra kb 3/4 órát vártam egy tanárnál, a többi beiratásra esélytelen voltam.
utána jött a fent említett reklám zh, ami nevetséges volt. nem vártam, hogy agyonszivasson minket, de ez nevetséges volt.
NOrmál esetben már rég léptem volna haza, de mivel szombat reggelre is betettek egy újságírás zh-t, maradnom kellett. mindegy, legalbb valami tudás ragad rám-gondoltam nagy naivan. Pénteken délig volt órám. DÉLIG!!!! Utána megint semmi szombat reggelig. Ezért töltöttem fenn 3 napot, ezért vettem ki szabit, fizettem a szállást.
Szóval az órarendünk megint remek, diákbarát...

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2007.12.30. 17:39:08

Elnézést meg én kérek, hogy nekik dolgozniuk kéne.
süti beállítások módosítása