Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

Kollégiumban, hej..

2008.02.24. 11:23 :: Lesley

A főiskolai élet szerves része (lehet) a kollégiumi elhelyezés. Ha jó a közösség, életre szóló barátságok, szerelmek szövődhetnek, a folyamatos partizáson kívül pedig a tanulásban is jobb, ha együtt biflázzuk be a 'zanyagot'.

Tudja ezt az ország vezetése is, évről évre újítják fel és bővítik a kollégiumokat, úgynevezett PPP rendszerben, amikor is a magánszektor és az állam kéz-a-kézben oldja meg ezen problémákat. Általában remekül. Vagy mégsem?

Üdvözlet, Candy vagyok, és egy nem teljesen főiskolához kapcsolódó témával fordulok hozzád. Méghozzá a Nyíregyházi Főiskola Campus Hotel és Kollégium elnevezésű csodálatosan felújított PPP rendszerben készült, a mindennapi élethez kicsit alkalmatlan intézményével kapcsolatban. Maga a hely még nem lenne annyira pocsék, eltekintve attól, hogy két 190 centis ember nem fér el egy szobában, viszont a konyha nevű, elsősorban vágóhídra emlékeztető dolog az, ami elborzasztja az embert. Főleg a főzési lehetőség hiánya.

Mivel a felújításkor a tökéletesen működő gáztűzhelyeket villanyra cserélték, ezért a sütést mint olyat el lehet felejteni. Aztán szépen a főzést is, mivel szinte sosem működnek a rezsók. Volt olyan, mikor a csapból kiengedett forró vizet feltettem főni, és fél óra elteltével kihűlt a főzőlapon. Ezzel sem lenne olyan nagy gond, ha lecserélnek valami olyanra, ami bírja az ipari jellegű használatot (egy szinten van kb. 60 ember). De nem teszik. Ennek okán két éve nem nagyon lehet főzni, határozott örömmel tölt el mindenkit, ha már csak egy része is működik. Hibabejelentő ugye van, küldenek is visszaigazoló emailt, de semmi nem történik. Most már a mikró is halott, abból elvitték jóideje az egyiket, a másik meg nem képes melegíteni. Szóval érdekes viszonyok vannak arrafelé, mindenkinek ajánlom kipróbálásra, mikor három emeletet kell túrázni ahhoz, hogy az ember megfőzze éppen aktuális táplálékát.

Azt meg zárójelben még hozzátenném, hogy ha bármi gond van a szinten, azt azonnal vonják lefelé a kaucióból.

Szóval slave new world.

Küldöm még néhány képet is illusztrációként, hogy milyen színvonalas dolgok vannak. A főzőlaposon elvben látszik, hogy még a lámpái is ki vannak égve, illetve a mikrónak a helye.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kritika minőség kollégium

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr80352263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása