Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

Elmaradt szigorlat

2007.10.13. 16:45 :: Lesley

Egy nyári élmény, ami maradandó lett a "tanultak" miatt : semmi nem biztos!


Az úgy volt, hogy elkezdődött a vizsgaidőszak, rendesen, ahogy szokott, immár harmadik éve: sok bajjal, egyeztetéssel, beosztással, tanulással, idegeskedéssel, semmit nem tudással, izgulással. Elsőnek mindig valami nehezebb vizsgát szoktam választani, ha nem sikerül, akkor a végén még van idő tanulni a javításhoz - ez mindig bejön.

Neptunban felvéve, kedden 16:30-as időpont, 40 hely, ebből 12-re jelentkezve. Ez így jó, nem vagyunk sokan, fáradt lesz a tanár, hamar végzünk, nem lesz sok szívózás. Hétfőn felhív Timi, hogy mit tudok a fél ötös kezdésről, mert bár ő is, meg Gabi is felhívta a TO-t, ahol megnyugtatták, hogy igen, akkor van a szigorlat, mégis aggódik. Felhívtam Istvánt,  mit tud róla - de ugyanezen infók birtokában volt ő is. Mondta, felhívja a tanárt, az a biztos. Visszahívott, hogy az egyik tanár nem ér rá, háromkor neki el kell mennie, viszont ha kettőre be tudunk menni, akkor gyorsan letudjuk ezt. Rendben, mindenkinek leadtuk a drótot, korábban kezdünk, de hamar végzünk, jó lesz, hurrá!

Kedd, 14:00

Iskola tele vizsgázó, szépen öltözött diákokkal, mindenki papír hegyeket tart a kezében, puskákat vagdosnak, szóval szokásos vizsgakép :) A feljelentkezett 12 emberről kiderült, hogy öt ember nincs - a  Neptun hibája miatt láttuk őket, nem is erre a vizsgára jelentkeztek - akkor csak heten vagyunk, még gyorsabb lesz, hurrá, hurrá.

Terem nincs kiírva, senki nem tud semmit, tanárok államvizsgáztatnak. Kis kóborlás után úgy döntünk, megkeressük a tanárokat, kezdjük el gyorsan, fejezzük be még gyorsabban és mehessünk haza. Na, itt jöttek a meglepetések!

1. A tanárnő előző napi telefonbeszélgetésnél KOLLOKVIUMRA gondolt, nem SZIGORLATRA, csak ez valahogy nem jött át, ketten is beszéltek vele pedig.

2.Szigorlat a vizsgaidőszakban minden szerdán van, ma pedig kedd.

3. Nem a mai az első időpont, előző héten szerdán is volt lehetőség, de senki nem jelentkezett. (Ez miért nem tűnik fel felsőfokon a tanároknak? Rejtély) Mi nem is láttuk Neptunban, mert nem volt "publikálva"...

4.Ma szigorlat már semmiképp nem lesz, (sűrű elnézések közt) - hazatakarodhatunk.

Azt persze nem tudjuk, ki mulasztott, vajh’ milyen retorzió vár rá (ha egyáltalán), és senkit nem érdekel, hogy levelező tagozaton az ember nem akkor megy vizsgázni, amikor úri jókedve tartja, hanem mikor a munkahely elengedi. A feleslegesen kivett szabadnap/ szabadság, az utiköltség, ez sem. Ja, ami szép még, ez lett volna az ANDRAGÓGIA* szigorlat…

A vége az lett, hogy mindannyian következő héten mehettünk, neptun nélkül, tanári ígéret alapján, a többiek hátrányára, hiszen akkor kétszer annyian leszünk.

*ANDRAGÓGIA = felnőttoktatás, felnőttképzés. Arról szól, hogy a felnőtteket nem úgy kell tanítani, mint a gyereket, hiszen itt már kifejlett személyiség, felnőttséggel összefüggő tevékenységek (munka, család, gyerek) van, amit figyelembe KELL venni.

1 komment

Címkék: kritika vizsga iskola tanár szigorlat vjrktf

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr66195261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yves 2007.11.27. 05:58:42

Államvizsga időszakban engednek más vizsgákat is? Az szép...
süti beállítások módosítása