Firkálj


Leírás

Átvert a TO? Nem maradt tantárgy? Pikkel rád a tanár? Nem indult szakirány? Átvernek a tandíjjal? Nem képvisel a HÖK? Felháborít a szinvonaltalan képzés? Megbántad az egészet ?!? Mindenkinek van története a visszásságokról, jó és rossz tapasztalatról, élményekről. "Felsül" az oktatás, régóta - beszéljünk róla, milyen is igazán. Fosuli@index.hu

Szavazás

Utolsó kommentek

  • sorstárs: "A gólyatábor-befizetések elsikkasztását, meg nem is értem. Milyen már, hogy saját számlára utalta... (2010.08.09. 14:45) HÖK segít?
  • testlife: @rexter: Alaposan átgondolt, értelmes, egyedi gondolkodásra valló tanács volt. Köszönjük. (2009.08.29. 12:16) (ki)Nyíregyháza
  • rexter: bazeg ember menj el dolgozni, mint anyadek penzen meg az allam penzen segilyekbol lakjal egy szaro... (2009.01.13. 12:40) (ki)Nyíregyháza
  • sedthh: nyíííregyi főiskolaaaa nanana nanaaaa (2008.11.22. 19:22) (ki)Nyíregyháza
  • P.E.: Azért az nagyon tetszik, hogy milyen szép bölcs gondolatokkal érvelnek a tandíj mellett az előző r... (2008.11.21. 22:50) Szívnak a végzősök?
  • P.E.: Két dolgot fűznék a cikkhez és az eddigi hozzászólásokhoz hozzá: - Azért nem kérnék pénzt, ha val... (2008.11.21. 22:44) Szívnak a végzősök?
  • drhlaszlo: Folytatást kérünk! Netán ráuntál, kedves Káposztakukac? (2008.11.10. 16:30) (ki)Nyíregyháza
  • d: te pedig, kedves barátom, hiába vagy diplomás, mégis egy rasszista szar vagy, és úgy tűnik frusztr... (2008.10.30. 12:04) Szívnak a végzősök?
  • KLO: Az ilyen hozzáállás: "Ha végigszenvedted a felsőoktatás négy/öt évét," mindent megmagyaráz... Ne... (2008.08.15. 21:43) Szívnak a végzősök?
  • Tombolda: juj. főiskola nyíregyen... necces. (2008.07.26. 21:44) (ki)Nyíregyháza
  • Utolsó 20

Címkék

becsöngetés (1) buli (1) debrecen (1) diák (3) diákigazolvány (2) diploma (1) egyetem (8) fősuli (9) hff (1) hök (1) höok (4) iskola (4) kollégium (2) kritika (20) minőség (4) oktatás (13) pécs (1) suli (1) szent istván (1) szigorlat (1) sztrájk (1) tanár (10) tandíj (5) tanulás (5) to (4) tüntetés (4) vélemény (15) vizsga (2) vjrktf (5) zh (2)

Olvass még

    Nincs megjeleníthető elem.

Szeptemberi vizsga

2007.09.05. 04:11 :: Lesley

Az ember nem mindig képes levizsgázni a nyár eleji őrületben: vizsgáznak a munkatársak (is), ezért már nem lehet szabadságot kivenni, a maradék napokon nincs megfelelő időpont, levelezőn amúgy is macerássabb minden - ezért aztán legyint egyet, majd szeptemberben!

 

Jobb esetben aztán augusztusban elkezdi a felkészülést, például érdeklődik intenzíven, mikor is lészen az a bizonyos nap, amikor számot adhat tudásáról. Jelen esetben ez úgy zajlott, hogy hetente kétszer beszéltem a tanulmányi osztállyal, hétfőn és csütörtökön, hátha tudják már az időpontot. Az utolsó beszélgetés így hangzott augusztus 30.-án:

 

- Üdvözlöm! Tudunk már konkrét időpontot?

- Nem értem, mit idegeskedik! A szabályok szerint a szorgalmi időszak második hetében van lehetőség pótló vizsgát tenni. Mikor kezdődik a szorgalmi időszak? Szeptember tízedikén. Akkor meg mikor lehet vizsgázni? Szeptember tizenhéttel kezdődő héten.

 

Ez egy teljesen korrekt, elfogadható válasz volt. Szinte röstelltem magam, amiért ennyit telefonáltam, zavartam a munkában őket, akik csak azért vannak ott, hogy minden  problémamentesen, flottul menjen. . .

 

Aztán hétfőn kaptam egy üzenetet Neptunon:

Kedves Érintett Hallgatók!

Szeptember 6-ra írtam ki ismétlő vizsgájukat. Várom jelentkezésüket!

Üdvözlettel

Gy. Csaba
vizsgáztató

Ez meglepetésként ért! Nem csak engem, hanem rajtam kívül még azt a 20 embert, akinek szintén hasonló információ volt a birtokában, lévén a TO mindenkit ezzel rázott le. Lázas telefonálásba kezdtem, mire kiderült, a tanárt nem érdekli, nincs másik időpont.

Hogy? Szabályzat?

Akkor sincs! Nagyon sok a tanítani való.

Hogy mikor? Nem tudja. Kérdezzem meg a TO-t.

A tanulmányi osztály? Neem, ők aztán annyira sem tudják. Kérdezzem meg a Tanár Urat. Hogy ő irányította ide? Háát, nem, fogalmuk sincs. . .

A vizsgára készülő 21 emberből ketten tudnak elmenni, egyikük kismama.

A vizsgáztató oktatja amúgy az andragógia tárgyat - ha mond ez valakinek valamit.

Neki semmit.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kritika tanulás vizsga iskola tanár to fősuli vjrktf

A bejegyzés trackback címe:

https://felsulooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr95157701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása